Close

VÍTEJTE DOMA

lenka.formanova@re-max.cz

Tržní odhad ceny nemovitosti zdarma

Jako realitní makléřka s dlouholetými zkušenostmi nabízím tržní odhad ceny vaší nemovitosti. Jedná se o přibližnou cenu, za kterou je možné váš byt, dům či pozemek prodat. Pokud budete vaši nemovitost prodávat, jedná se o nepostradatelnou pomůcku. Zpracování je prováděno on-line, proto může být výsledná cena trochu zkreslená. Tyto odhady nabízí většina realitních kanceláří.


odhad ceny nemovitosti

Pokud chcete znát cenu, která odpovídá aktuální tržní ceně a bude mít vyšší vypovídací hodnotu, je již třeba uskutečnit prohlídku Vaší nemovitosti na místě a získat detailnější informace. Existuje mnoho faktorů, které nejsou na první pohled vidět a nejsou běžnému uživateli zřejmé, ale cenu nemovitosti mohou ovlivnit v řádu desítek procent. Vzhledem k náročnějšímu zpracování tohoto odhadu je tato služba již zpoplatněna. Pokud se rozhodnete ovšem nemovitost prodat a využijete k tomu moje služby, bude vám poplatek za zpracování tržního odhadu ceny nemovitosti vrácen.

Tržní odhad ceny nemovitosti pro dědická řízení a vypořádání SJM

Tyto odhady pro vás vypracuji v řádech dnů. Vzhledem k tomu, že pro tyto účely je nutná prohlídka nemovitosti, vypracování je detailnější a v písemné formě, je tato služba též zpoplatněna. Pokud budete následně nemovitost prodávat se mnou, platí stejné podmínky jako výše, poplatek vám bude vrácen. Notáři, kteří vyřizují vaše dědické řízení, akceptují tyto odhady a stejně tak tomu je při vypořádávání společného jmění manželů.

Odhady ceny nemovitosti dle inzerátů

Odhadnout cenu dle podobných inzerátů na internetu je většinou velice krátkozraké. Cena na internetu totiž většinou není reálná prodejní hodnota. Často se lidé snaží nabízet svoji nemovitost za absurdní částky, o kterých si myslí, že jsou to reálné prodejní sumy. Opak je většinou pravdou. Inzerát naleznete na realitních portálech i po několika měsících. Není se ale čemu divit, přeci jen se jedná o jejich majetek, na který jsou pyšní. Nenaplněná očekávání jim ovšem mohou často znepříjemnit jinak poklidný prodej s realistickým odhadem.

Disponuji nejen mnohaletými zkušenostmi a tedy i bohatou databází, ale i přístupem k cenovým mapám s reálnými prodejními cenami a tedy tím pádem mám detailní přehled o tom, za kolik a kdy se která nemovitost opravdu prodala. Tato čísla jsou základem správného tržního odhadu nemovitosti. Samozřejmě to není jediný ukazatel a vypočítat odpovídající hodnotu nemovitosti je o trochu náročnější. Pokud cenu správně stanovíme, máme se od čeho odrazit a je to dobrý začátek.

Pokud se rozhodnete pro jakoukoliv variantu nebo potřebujete jen poradit, stačí mě kontaktovat e-mailem: lenka.formanova@re-max.cz nebo mi zavolat na tel. číslo: 724 549 017.